hamburger facebook instagram twitter

Med Heja Klubben! ville vi visa hur viktigt det är med levande och aktiva idrottsklubbar och föreningar. Att de är pulsådern som ger liv till alla landets delar. Vi tyckte det behövdes då det är många som idag tar föreningslivet för givet. Det är förvånansvärt många som inte inser eller förstår vad som krävs för att sådana här verksamheter ska fungera. Att det är tufft att driva en en ideell förening blev extra tydligt under pandemin.

Med Heja Klubben! ville vi ändra på attityder och hylla alla de föreningar och klubbar runt om i Sverige som drivs av ideella krafter, av eldsjälar som brinner för sin klubb, som skapar aktiviteter och en givande fritid för barn och unga men också för väldigt många vuxna.

Vi lät också Föreningssverige nominera sin bästa klubb till ”årets klubb” med en motivering till varför just de är en klubb att heja på! Och vi har under året fått höra om inspirerande insatser och hjärtevärmande historier om klubbar och föreningar och vad de har betytt för personer och hela samhällen.

Klubben som värmde mest med sitt innerliga engagemang och hjärta var IK Södra Judo som juryn ansåg vara den klubben som bäst personifierar det goda arbete som Sveriges klubbar och föreningar gör. Och är en klubb som vi alla kan heja på!