hamburger facebook instagram twitter

Femmegineering

När vi tog initiativet till Femmegineering var det för att vi ville lyfta fram kvinnliga förebilder i branschen och på de tekniska utbildningarna och på det viset inspirera tjejer att välja ingenjörsyrket. Genom att låta kvinnor inom tech berätta om sina erfarenheter ville vi göra det lättare att hantera alla de tänkbara svårigheter som kan uppstå när det är en uppenbar obalans i antalet tjejer och killar på tex en utbildning. Femmegineering är ett initiativ som ska bidra till en mer jämställd teknikbransch. För vi vet att alla tjänar på att vi jämnar till denna skillnad.

Vi samlade och publicerade berättelser från kvinnliga förebilder på Femmegineering.se. Vi hade dessutom två väldigt uppskattade live-event. Det första samlade vi pedagoger, kvinnliga chefer inom tech, drivna studenter, yrkesverksamma förebilder och forskare som kom med spännande och lärorika insikter i vår talkshow Femmegineerng Live.

Forskarna i vår expertpanel i första eventet, gjorde åter ett bejublat framträdande när vi bjöd in till en frukostträff. Båda dessa event går att ta del av här:

Se Femmegineering Live här.

Se Femmegineerings frukostträff här.

Femmegineering lever vidare, du kan läsa mer om projektet och ta del av historier från vår Hall of Femme på hemsidan:
www.femmegineering.com