hamburger facebook instagram

Funkisfonden

Tillsammans kan vi se till att fler får åka och tävla för Sverige i Special Olympics World Games och där uppleva sitt livs äventyr. Följ med oss när vi ska lyfta fram hur viktigt det är med idrottande för människor med en intellektuell funktionsnedsättning. Och vilka svårigheter, alla med intellektuella funktionsnedsättningar som vill idrotta, tampas med varje dag. Det finns fina möjligheter att både träna och tävla men det kan bli så mycket bättre. Det kan vi tillsammans var med och förändra. Vill du vara med och bidra? Använd swish-numret här nedan.

Insamlingen

Här kan du följa hur mycket vi tillsammans har samlat in till Funkisfonden.
Summan uppdateras dagligen och inte i realtid.

Insamlat belopp: 180515 SEK
Antal dagar kvar: 21

Var med och bidra!

Här kan du som privatperson vara med och bidra till Funkisfonden. Swisha valfritt belopp till 1234 20 96 15. Klicka på knappen nedan för att kopiera Swishnumret. Klistra sedan in det i mottagarfältet i Swish-appen. Betalningsmottagare: Expect a better tomorrow. Danir AB

1234 20 96 15

Du kan också använda vårt
Bankgironummer:5253-4815

VILL DITT FÖRETAG VARA MED OCH STÖTTA FUNKISFONDEN?

Har du ett företag som vill vara med och fylla på Funkisfonden så kan du göra det genom att fylla i formuläret här så skickar vi en faktura. Alla ni som skänker över 5 000:- kan, om ni vill, få er företagslogga med på sidan. Vi kontaktar er via e-post när inbetalningen registrerats. Klicka på knappen nedan för att visa formuläret.

Företagsbidrag

Om Funkisfonden

Funkisfonden vill hjälpa till med att få upp frågan om idrottande för människor med intellektuell funktionsnedsättning på agendan, att människor med intellektuella funktionsnedsättningar generellt sett har mer problem med hälsan än övriga i Sverige. Och att det är extra viktigt att sport och motion bli mer tillgängligt för den här gruppen människor.

Men vi ser också att vi kan hjälpa till ekonomiskt. Special Olympics Sverige jobbar med en högst begränsad budget. De kan i dagsläget inte skicka så många som de skulle vilja till Special Olympics World Games. Tillsammans kan vi se till att fler kan få vara med på framtida idrottsäventyr och förverkliga sina drömmar om att tävla med idrottare från hela världen.

Samtidigt vill vi också fungera som en inspiration för alla som har en funktionsnedsättning, att de också kan ha drömmar och mål. Oavsett om det är inom idrott eller andra områden. Drömmar som faktiskt kan gå i uppfyllelse.

Fler i rörelse, fler till idrotten

Sport och motion måste bli mer tillgängligt för människor med intellektuella funktionsnedsättningar. Många i den här gruppen går genom hela skolgången utan idrottsundervisning. Det finns många anledningar till detta. Men främst är det för att skolorna har för dålig kunskap om hur de ska kunna göra gymnastiken tillgänglig för alla.

Många av de som idrottar och tävlar idag, har börjat först i vuxen ålder. För det finns inte så många idrottsföreningar som har en organisation eller resurserna för att ta hand om funkisidrottare. Att få fler i rörelse och till idrotten är livsviktigt och det här vill Funkisfonden vara med och förändra.

Om du ger lite, så lovar de att ge allt

Den 14-21 mars 2019 var det Special Olympics World Summer Games i Abu Dhabi. De svenska deltagarna som ingick i Sverigelaget fick åka på sitt livs äventyr och om Special Olympics Sverige hade haft råd, så hade de gärna förverkligat fler drömmar. Vi på Funkisfonden hoppas att vi ska kunna hjälpa till att skicka betydligt fler till nästa tävling. 2021 är det dags för Special Olympics World Winter Games i Åre och Östersund. Atleterna hälsar att om du ger lite, så lovar de att ge allt.

Var hamnar pengarna från Funkisfonden?

Alla pengar som vi samlar in under året kommer vi med glädje att lämna över till ansvariga för Special Olympics Sverige. Idag kan de, av ekonomiska anledningar, inte fylla alla platser som Sverige blivit tilldelat till Special Olympics World Games. Det kan vi tillsammans ändra på. Som ett räkneexempel kostar en aktiv deltagare ca 15 000:- att skicka till Special Olympics World Games.

För mer information, kontakta oss på

funkisfonden@expectabettertomorrow.com

Sigma

Ett annorlunda välgörenhetsinitiativ

Till skillnad från många andra välgörenhetsorganisationer så använder vi inte insamlade medel till ”administrativa” kostnader. Inte en enda krona. Alla kostnader för att driva denna hemsida och de välgörenhetsinitiativ som presenteras här, står Sigma och Danir AB för. Det innebär att allt som du skänker går oavkortat till förmånstagaren.

Garanten

Bakom den här sidan och alla de insamlingar och initiativ som presenteras här står Danir AB, Sigmas ägare. Danir AB är garanten för att alla insamlade medel kommer dit de ska och alla transaktioner bevakas av revisionsbyrån Deloitte som är tredjepartsgarant.
sigma.se

Hur mycket vill du ge?

Företagsuppgifter