hamburger facebook instagram twitter

Funkisfonden

Funkisfonden lanserades på nyårsafton 2018 med syfte att få upp frågan kring idrottande för människor med intellektuell funktionsnedsättning på agendan.

Människor med intellektuella funktionsnedsättningar har generellt sett mer problem med hälsan än övriga i Sverige, så det är extra viktigt att sport och motion blir mer tillgängligt för den här gruppen människor. Många med intellektuell funktionsnedsättning går genom hela skolgången utan någon idrottsundervisning och många av de som idrottar och tävlar idag, har börjat först i vuxen ålder. Sport handlar inte bara om rörelse och motion, det är också en viktig inkluderingsfaktor och en plats där man träffar nya vänner. Att få fler till idrotten och i rörelse är livsviktigt och det här ville Funkisfonden vara med och förändra.

Funkisfonden ville även fungera som en inspirationskälla för alla som har en funktionsnedsättning genom att berätta om kommande evenemang, uppmuntra till rörelse och träning samt genom att lyfta fram flera duktiga, aktiva funkisidrottare. Vi ville visa att alla människor, oavsett förutsättningar, ska ha drömmar och mål.

En dröm för många funkisidrottare är att delta i Special Olympics World Games. Av ekonomiska skäl kunde inte Special Olympics Sverige fylla alla de platser som de blivit tilldelade till Abu Dhabi 2019. Ett av Funkisfonden mål var därför att till nästa Special Olympics World Games, se till att fylla alla de platser som tilldelats till Sverige. Genom en ekonomisk insamling, som gick oavkortat till Special Olympics Sverige, ville Funkisfonden se till att fler skulle få uppleva sitt livs idrottsäventyr och förverkliga sina drömmar. Med hjälp av ekonomiska bidrag från privatpersoner och företag lyckades vi samla in 220 000 kr. Missa inte Special Olympics World Winter Games i Åre och Östersund 2021.

Den totala potten

Stort tack till alla som varit med och bidragit till att fler kan få uppleva sitt livs äventyr!

190 515 SEK

Företag som stöttade Funkisfonden