PLAYING FOR CHANGE

Spelar du damfotboll på elitnivå idag, spelar du fortfarande för växelpengar. Det måste vi ändra på. Det är dags för en förändring. Som alla vinner på. Till skillnad från lagen som spelar UEFA Champions League, riskerar lagen som spelar UEFA Women’s Champions League att gå med förlust eftersom ersättningarna är så låga. De har dubblerats det senaste året men det är ändå bara 0.5% av det som lagen i UCL får.

Skrammel med andra ord. Uefa:s roll är att representera alla sina medlemmar och utveckla fotbollen. All fotboll.

Vi vill vara med och driva på utvecklingen av damfotbollen och hoppas att de ansvariga vill vara med i samma lag. Laget som spelar för förändring.

Just nu är den totala segerpotten 252 886 SEK

Här kan du följa insamlingen till Segerpotten. Stapeln uppdateras dagligen, inte i realtid.
Företagspotten
154 550 SEK
Folkpotten
98 336 SEK

Folkpotten

Här kan du som privatperson vara med och bidra till Segerpotten. Swisha valfritt belopp till 123 420 96 15. Klicka på knappen nedan för att kopiera Swishnumret. Klistra sedan in det i mottagarfältet i Swish-appen. Betalningsmottagare: Expect a better tomorrow. Danir AB

123 420 96 15

Du kan också använda vårt bankgironummer: 5253-4815.

Företagspotten

Har du ett företag som vill vara med och fylla på Segerpotten så kan du göra det genom att fylla i formuläret här så skickar vi en faktura. Alla ni som skänker över 10 000:- kan, om ni vill, få er företagslogga med på sidan. Vi kontaktar er via e-post när inbetalningen registrerats. Klicka på knappen nedan för att visa formuläret.

Företagsbidrag

Företag som stöttar Segerpotten

Företagen nedan har skänkt mer än 10 000 kr.

INTE ETT KORVÖRE

Linköpings FC som vann Damallsvenskan 2017 fick noll kronor i segerpremie. Inte ett korvöre. Att driva en fotbollsklubb på elitnivå är förenat med stora kostnader. Damfotbollens problem är att intäkterna och ersättningarna är små eller rent av obefintliga. Anledningarna till detta är många, vissa är logiska men vissa är obegripligt orättvisa.

Vinnaren av Damallsvenskan är kvalificerad till spel i Uefa Women’s Champions League, vilket idag ofta innebär att klubben får kostnader som är högre än de ersättningarna de får från Uefa. En situation som är ytterst märklig. Det ska väl löna sig att vara framgångsrik, att vinna? Nu riskerar en klubb som går långt att gå med förlust på grund av sitt Europaspel.

Segerpotten startades som ett sätt för dig och mig att premiera det lag som vinner Damallsvenskan 2018. Och på så sätt underlätta för klubben ekonomiskt. Det är ett initiativ som på ett konkret sätt förbättrar förutsättningarna för svensk damfotboll och ger det vinnande laget en bättre chans att jobba vidare på framgången. Men det är också ett initiativ som vill belysa den ekonomiska situationen för damfotbollsklubbarna och lyfta debatten om bättre förutsättningar för damfotbollen.

SEGERPOTTEN

Segerpotten är ett privat initiativ, som kortsiktigt kommer att göra morgondagen bättre för 2018 års vinnare av Damallsvenskan. Men målsättningen är också att belysa de ekonomiska skillnaderna inom svensk fotboll, skapa ett engagemang och på så sätt bidra med något konkret till svensk damfotboll. Men vi vill också inspirera fler privata initiativtagare till att hitta lösningar och projekt som kan hjälpa till att utveckla damfotbollen i Sverige. Den är på god väg men tillsammans kan vi öka takten.

Expect a Better Tomorrow

Det finns temadagar för det mesta men det fanns inte en dag för en bättre morgondag. Det var därför som vi på Sigma valde att göra nyårsafton till ”Internationella Expect a better tomorrow-dagen”. På denna dag och här på expectabettertomorrow.com, kommer olika välgörenhetsinitiativ och projekt initieras från år till år. Först ut är insamlingen Segerpotten.

Ett annorlunda välgörenhetsinitiativ

Till skillnad från många andra välgörenhetsorganisationer så använder vi inte insamlade medel till ”administrativa” kostnader. Inte en enda krona. Alla kostnader för att driva denna hemsida och de välgörenhetsinitiativ som presenteras här, står Sigma och Danir AB för. Det innebär att allt som du skänker går oavkortat till förmånstagaren.

Garanten

Sigmas ägare, Danir AB, är garanten för att alla insamlade medel kommer dit de ska och alla transaktioner bevakas av revisionsbyrån Deloitte som är tredjepartsgarant.
Sigma.se

Hur mycket vill du ge?

Företagsuppgifter